Under Contruction
(enkele foto's moeten nog aangepast/toegevoegd worden)

Ecologische Jungeltocht
 
Dit is een tocht voor hen die van de natuur, de jungle en cultuur houden. Met deze excursie kunnen jullie de verschillende facetten van de Dominicaanse beleven: de fauna-flora van de jungel en het echte plattelandsleven in de bergen met vruchten, cacao, - en koffieplantages. Geen verkapte jungletour met jaccuzies boven een rivier, geen "natuurparken" waar duizenden toeristen komen maar puur natuur met een tracking naar de  watervalletjes waar de Anamuya indianen leefden. Deze watervalletjes worden door de inheemsen nog steeds als badplaats gebruikt.

Maandag/Woensdag/Donderdag/Zaterdag/Zondag
07:30 am - 16:30 pm
US$ 89- vervoer, drank en middagmaal inbegrepen

    

We komen jullie aan de receptie van jullie hotel afhalen. Na een half uurtje rijden door pittoreske dorpjes en bergen, in een safaritruck, bezoeken we een  echte "colmado". Dit is een typisch winkeltje waar de locals alles en nog wat kunnen kopen. Vervolgens bezoeken we onaangemeld 3 vershillende families : een rijke, een middenklasse en een arme familie. Deze families leven voornamelijk van de landbouw, veestapels en cacao -en koffieplantages. Voel je even Dominicaan in hun gastvrije omgeving.

Ons bergavontuur begint: over hobbelige wegen sleuren we ons door koffie -en cacaoplantages tot we de tropische jungelwouden bereiken. Deze beelden werden gebruikt voor de filmset Jurrasic Parc 1. In een afgelegen gemeenschap, waar geen andere toeristen komen, tracken we naar de watervalletjes toe. Over boomstronken, stenen, bospaden ... een echt avontuur dat iedereen aankan. Na een heerlijke zwempartij in het heldere water, en met wat geluk zien we de inheemse bevolking met hun zeefjes op zoek naar goudsplinters, gaan we verder over ons hobbelige jungelpad. In de buurt zijn er nog onontdekte rotsholen van de Anamuya indianenstam. Hier leven nog veel colibris, leguanen, slangen en roofvogels in het wild. Deze dieren kan je in hun natuurlijke omgeving bewonderen en niet op een  kunstmatige toeristische ranch.
Op de foto met een boa constrictor of een vogelspin ... het kan !
Na een 40 minuten rijden zijn we terug naar jullie hotel. Een zeer leerijk avontuur dat u een algemeen beeld van het echte Dominicaanse leven geeft.Saona Crusoe Expedition VIP
3 stranden voor de prijs van 1. Volgens Tripadvisor beste uitstap van 2013.
Deze exlusieve tocht is een combinatie van cultuur, natuur en fun.  Het gaat hem allemaal om het expeditiegevoel in een relaxte omgeving. Wij zijn de enigen die deze uitstap al 20 jaar lang met speedboot EN Catamaran aanbieden.   
Verschillende organisaties bieden deze tocht aan. Waarom zouden jullie dan met ons meegaan ?
Wel, wij komen nog op die plekjes ver weg van het massa toerisme. We bezoeken de meest afgelegen stranden. We zijn met een 10 a 18 Nederlandstaligen. We vertrekken met een speedboot en komen terug met een catamaran. Lekker chillen in de netten. In het Natuurlijk Zwembad (piscina natural) zoeken we zelf zeesterren, we bewonderen zeeschildpadjes in het vissersdorpje Mano Juan, we snorkelen in de koraalriffen van Canto de la Playa of Playa Bonita op het zuidelijkste puntje van Saona, we smullen van een BBQ op een privestrand. 

07:00 am - 19:00 PM Dinsdag/Vrijdag
US$ 99 (toeslag kreeft 15 euro/20 dollar) - vervoer, drank, snack en middagmaal inbegrepen

   


We komen jullie vroeg aan de receptie van jullie hotel afhalen. Na een rit van ongeveer anderhalf uur door het binnenland, de stad Higuey en suikerrietvelden nemen we in het vissersdorpje Bayahibe een speedboot. Onze expeditie begint. We volgen de kustlijn dwars door het Nationale Park voorbij de rotsen van Penon tot het warme kristalheldere water van "La Piscina Natural", een natuurlijk zwembad waar we zelf enkele zeesterren opvissen. Ver weg van het strand staan we tot onze middel in het turqoise blauwe water...


Nadien varen we langs de mangroven van het natuurpark richting Mano Juan, het enige schilderachtige vissersdorpje op het eiland Saona met een 300- tal inwoners. Door een wigwag van houten huisjes komen we op een "zeeschildpaddenfarm". Zeeschildpadjes worden er in plastiek bakken geboren. Pasgeboren zeeschildpadjes worden er een dag of 3 opgevangen om op kracht te komen. Als ze sterk genoeg zijn worden ze netjes weer in zee gezet. Enig: een weerloos schildpadje op je hand... Door jullie aanwezigheid sponsoren jullie dit schildpaddenproject !
Na een korte wandeling door het pittoreske dorpje varen we richting "Playa Bonita"of ' Canto de la Playa', 1 van de mooiste ongerepte Caraibische stranden. Tijd voor een coctail en een snack. Voldoende tijd om te relaxen op het bounty strand of te snorkelen tussen de koralen op het zuidelijkste punt van het eiland. Dit is 1 van de weinige plekken met levende koralen.
Geniet van de kleurrijke vissen, van baby barracudas, kogelvissen, pijlstaartroggen en zelfs enkele reuzeschelpen.
Na ongeveer 15 minuten varen bereiken we
omstreeks 12:30 pm een privé strand op het eiland Saona waar we van een typische BBQ ( kip, kotteletten, salades, kreeftenspagetti, rijst met groenten, fruit en zelfs Hutspot voor de Nedderlanders .....) smullen. Open bar.
Beachtime met animatie, muziek,... Jullie kunnen er zelfs enkele prachtige fossielen op het strand zoeken of veilig zwemmen in het paradijselijke water.Op de terugweg nemen we een Catamaran met dansteam. Geen booze cruise maar wel een gezellige tocht van ongeveer 1 uur 45 minuten. Voor elk wat wils: chillen in de netten boven de zee, genieten in de binnenruimte of dansles op het dek. Onderweg genieten we van de "vliegende vissen" en met wat geluk van in het wild levende dolfijnen.

Chavon Jungletour met boottocht
 Door pittoreske dorpen en adembenemende landschappen rijden we naar de markt van Higuey, bekend voor zijn voodoo winkeltjes.  Door de suikerrietvelden bereiken we het dorpje Santa Cruz de Gato waar wij al jaren een middeleeuws huis beheren aan de rivier Chavon. Daar varen we de jungelrivier Chavon af met een typische boot. Aan een liaan bengelen en zo de rivier induiken ... waarom niet !!! Na de boottocht gaan we eten bij onze vriend "El Indio Guchau".  Jarenlang heeft Wimpy (El Indio Guchau noemt Wimpy Lima, een oud indiaans woord voor Broeder) Guchau geholpen. Guchau gebruikt zijn kruidenkennis bij hetr bereiden van zijn typische gerechten. Na het eten gaan  jullie langs het schooltje, waar Wimpy de toiletten gebouwd heeft, naar het houten huisje van "Gingbre", een oud heksenvrouwtje dat aan natuurlijke kruidengeneeskunde doet. Het is een indrukwekkend dorpje waar iedereen wat rondhangt met de bijbel in de broekzak en het flesje rum in de achterzak ....

07:30 am - 18:00 pm
US$ 99 - vervoer, drank en middagmaal inbegrepen

Deze tocht kan ook met een bezoek aan het Kunstenaarsdorpje "Altos de Chavon", bekend voor de filmopnames van Apocalyps Now en het huwelijk van Michael Jackson met de dochter van Elvis Presley, en kost dan US$ 119.We komen jullie aan de receptie van jullie hotel afhalen.  Door pittoreske dorpen en adembenemende landschappen rijden we naar de markt van Higuey, bekend voor zijn voodoo winkeltjes. Hoewel Dominicanen Christelijk of Katholiek zijn blijft de Voodoo doorslaggevend in hun dagelijks leven.

Door de suikerrietvelden bereiken we het dorpje Santa Cruz de Gato waar wij al jaren een middeleeuws huis beheren aan de rivier Chavon. Pas sinds mei 2013 is er tijdelijk electriciteit in het dorpje. 
Daar varen we de jungelrivier Chavon op en af met een typische boot.
Op 1 van de meest onbevlekte jungelplekken gaan we aan een liaan bengelen. Beleef het Tarzangevoel en duik al bengelend aan een liaan de rivier in ! 


's Middags eten we "El Indio Guchau". Wimpy is al 20 jaar bevriend met deze beruchte dorpsfiguur die zich vorig jaar tot het Christendom bekeerd heeft. In zijn jeugd leidde hij met zijn ezeltje een nomadenbestaan in de streek van Higuey. Wimpy heeft hem toen een paar maanden onderdak verleend. Sindsdien zijn ze de beste vrienden. Hij is een tijdje Chef kok in een hotel van Bayahibe geweest waar hij de prijs van beste kok ontvangen heeft. We laten er ons verwennen met verse scampies, vis, Dominicaanse rijst, en lokale specialiteiten zoals yucca kroketten, njame en batata. Dit alles begeleid met frisdrank, rum, Presidente, koffie en Mama Juana.

Na de lunch bezoeken we het schooltje dat slechts een 10-tal leerlingen heeft. Wimpy heeft er een 12-tal jaar geleden de toiletten gebouwd.
Vervolgens bezoeken we
"Gingbre", een oud heksenvrouwtje dat aan natuurlijke kruidengeneeskunde doet. Zij is het toonbeeld van de Dominicaanse gastvrijheid.
Na een uurtje rijden zijn we veilig en wel terug in jullie hotel.Piratentour in Boca de Yuma

Avontuur, cultuur, strand en lekker eten

07:30 am - 16:00 pm
US$ 89    - vervoer, drank en middagmaal inbegrepen


We komen jullie afhalen aan de receptie van jullie hotel. Deze unieke tocht is voor de genieters. Na een rit door de suikerrietvelden, bereiken we het vissersdorpje Boca de Yuma, bekend voor zijn gerookte vis. Na een zwempartijtje in " het blauwe oog", een natuurlijk zwembad tussen de rotsen waar de piraten hun overwinning vierden, nemen we een roeibootje, de vissers roeien, dat ons naar de overkant brengt.We kuieren gedurende een kwartiertje over een typische weggetje tussen de kleurrijke houten huisjes. Dit is 1 van de meest onbevlekte dorpjes die er nog zijn. We bereiken een verlaten strand waar we ons verfrissen in de caraibische zee.
Nadien met de roeiboot terug naar de bewoonde wereld en ... middagmaal in 1 van de beste restauranten van Boca de Yuma.
Verse vis "Pescado Frito", zeevruchten, pizza of kip.
Walvissentocht
Van half januari tot eind maartwoensdag en zondag
US$ 119   - vervoer, ontbijthapje, middagmaal en drankjes inbegrepen


Elk jaar van half januari tot eind maart komen de bultrugwalvissen bevallen in de baai van Samana. De bultrug is een zoogdier dat een lengte van 15 meter en een gewicht van 30 ton kan bereiken. Ze staan bekend voor hun levendigheid en voor het zingen. Voordat ze duiken buigen ze hun rug in de vorm van een bult en heffen hun staart hoog uit het water, vandaar de naam bultrug.
Na een tocht van anderhalf uur door de natuur bereiken we het vissersdorpje Miches. Na een kopje koffie en een hapje volgt er een korte briefing. Dan begint ons zoekavontuur met een catamaran. Het is uiterst zelden dat er geen walvis gezien wordt. Vooral de mannetjes zijn bekend om hun springkunsten om de aandacht van de vrouwtjes te wekken.
Om 13:00 pm genieten we van een heerlijk middagmaal aan de zee. Een uurtje later vertrekken we richting Bavaro met enkele leuke tussenstops. We zijn terug omstreeks 16:30 pm.

Meenemen: Handdoek, extra kleding en windjack.
Deze tocht is niet geschikt voor zwangere vrouwen en gasten met rugklachten.

2 - daagse Saona

Voor zij die van romantiek houden: overnachten in Mano Juan op Saona ... We dromen allen van verlaten stranden, onbewoonde eilanden, samen met z'n 2tjes 

op aanvraag     minstens 4 personen US$ 280  per persoon

We vertrekken vroeg aan de receptie van het hotel. In Bayahgibe nemen we een motorbootje richting Mano Juan, het schilderachtige vissersdorpje op Saona. Jullie zijn er volledig vrij om langs de verlaten stranden te kuieren of om het dorpje te bezoeken: een zeeschildpaddenproject, het 'ziekenhuis', de school, de colmado (dit is de lokale winkel waar men alles en nog wat verkoopt) of gewoonweg 1 van de humilde families die er nog wonen. 's Middags en 's avonds eten we in het enige restaurantje vlak aan zee. Of lekker eten op het strand, met de enkels in de hemelsblauwe zee ...
We overnachten er in een typisch 'familiehotelletje' zonder overbodige luxe. De volgende dag: ontbijt en middagmaal en vrije dag in het dorpje, parelwitte stranden, ...  In de late namiddag varen we terug naar Bayahibe waar we dromend terugkeren naar Bavaro ...


De watervallen van Socoa  

Iedereen heeft het over 'de waterval van Samana'. Wel lieve mensen, de waterval van 'Socoa' is veel indrukwekkender. En ze is nog niet toeristisch uitgebuit. Bovendien ligt ze veel dichter dan Samana. Toen ik dit natuurwonder zag viel mijn mond open van verbazing... wat een pracht. Midden in de tropische jungel waar bomen ons aan het zonlicht onttrekken kom je plots in een hemelsblauw dal met deze indrukwekkende waterval. 

op aanvraag 7:00 am - 6:00 pm  minstens 4 personen US$ 160

We vertrekken vroeg aan de receptie van het hotel. Na een rit van ongeveer 1 uur bereiken we de grotten ' Cueva de las Maravillas ' in de buurt van La Romana. Deze grotten zijn wereldbekend omwille van de meer dan 500 Taino tekeningen. Na een begeleide rondleiding van ongeveer een half uur gaat het richting Waterval van Socoa. Na een half uurtje rijden gaan we even off road tot we het het domein van de Dominicaanse familie bereiken. Na een frisdrankje en een bezoek aan hun milde huisje tracken we een kwartiertje door het dichtbegroeide regenwoud. Plotseling komen we in een oase van hemelsblauw en helgroen : de 18 meter hoge waterval ! Men kan er onder zwemmen, men kan er via een rotspadje onder lopen ... indrukwekkend. Zelden heb ik zo'n natuurwonder gezien. Persoonlijk vind ik ze veel indrukwekkender dan die van Samana. We verblijven er een paar uur, hebben er ook ons middagmaal. Voor wie van de ongerepte natuur houd is dit de kans. Geen toeristen, geen drukte. Op de terugweg doen we nog een paar interessante tussenstops om nooit te vegeten. 
   Santo Domingo-tour
 
     US$ 119 - vervoer, middagmaal en drankjes inbegrepen

Met de Prive-Tour ontdekt U de stad op een unieke manier. Na een bezoek aan de Koloniale Zone van Santo Domingo met de eerste kathedraal, het huis van Columbus, El Conde, La Calle de las Damas...., ontdekken jullie zelf al kuierend met een prive-gids het echte stadsleven. Geen vercommercialiseerde shoppingtour maar pure cultuur en geschiedenis.

Langoestenavond

10US$ en taxikosten

Jullie worden met een taxi (kosten afhankelijk van het hotel) naar een typisch visrestaurantje in het centrum van Bavaro gebracht. Dit restaurant is heel bekend bij de locals en wordt beheerd door een vissersfamilie. De specialiteiten zijn er "Pescado Frito" (gegrilde vis vanaf 6 euro), Camarones (ongeveer 15 scampies voor 10 euro) en verse langostinas (3 grote stukken langoust voor 10 euro). Alles met frieten of "tostones" (gefrituurde banaan)

 Enkele leuke excursies die we zelf niet organiseren maar waarbij
wij U doorverwijzen naar aanbieders van uitstekende kwaliteit waarmee wij samenwerken
: 


Quad/Buggy-tour

elke dag 3 tours     

US$ 100   per 2 personen

U rijdt met een Quad (4-Wheel) of een Mad Max Buggy langs het strand, de velden, door een typisch Dominicaans dorpje naar een grot toe. Heerlijke duik in het frisse water. Veel off-road.
Meer dan 2.5 uur rijplezier op je eigen Quad of Buggy.....

 
 


Diepzee-vissen

US$ 100

U vist vanuit een professionele boot en haalt enkele Barracudas, Merlins of Dorados naar boven. Halve dag tocht. 

 
Zwemmen met Dolfijnen

Een veel omstreden en besproken excursie maar voor wie het wil doen spreken we hier af.

 


Verder is er nog paardrijden in de bergen of op het strand, helicoptertours, parasailing etc......